Οδηγός βήμα προς βήμα για την καλλιέργεια φυτών υδροπονικά

Οδηγός βήμα προς βήμα για την καλλιέργεια φυτών υδροπονικά

Γνωρίζετε ότι η καλλιέργεια καλλιεργειών στο έδαφος συνεπάγεται πολλούς κινδύνους για τους καλλιεργητές; Ναι καλά ακούσατε! Τα ζιζάνια που εισβάλλουν προκαλούν ένα σύνολο ασθενειών που μεταδίδονται στο έδαφος. Αλλά η υδροπονική γεωργία μας επιτρέπει να μετριάζουμε αυτούς τους κινδύνους. Πρέπει να σκέφτεσαι πώς; Λοιπόν, είμαστε εδώ για να σας πούμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά είδη καλλιεργητικών μέσων στη θέση του εδάφους για να κρατήσουμε μακριά αυτές τις ασθένειες.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τον δικό σας κήπο υδροπονίας, τότε μπορεί να υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορεί να ανησυχείτε. Για αρχή, από πού να ξεκινήσω; Πολλαπλά εξαρτήματα κάνουν την υδροπονική κηπουρική επιτυχημένη. Και σήμερα, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα βήματα για να ξεκινήσετε μια φάρμα υδροπονίας. Ας βουτήξουμε λοιπόν κατευθείαν στο άρθρο γιατί οι σε βάθος πληροφορίες που πρόκειται να μοιραστούμε μπορεί να σας ωφελήσουν πέρα ​​από κάθε μέτρο.

ΒΗΜΑ- 1 Επιλέξτε και ξεκινήστε τους σπόρους και τα φυτά σας

Υδροπονικά φυλλώδη χόρτα

Το πρώτο πράγμα για να ξεκινήσετε μια φάρμα υδροπονίας είναι να αποφασίσετε για το είδος των φυτών που θέλετε να καλλιεργήσετε. Αυτή η απόφασή σας καθορίζει το είδος του συστήματος υδροπονίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σας βοηθά επίσης να αποφασίσετε το είδος του φωτισμού και την περιοχή του χώρου που μπορεί να χρειαστείτε. Διαφορετικές ρυθμίσεις/συστήματα υδροπονίας ξεπερνούν τις άλλες για ορισμένα από τα φυτά.

Εάν είστε καλλιεργητής για πρώτη φορά, τότε σας προτείνουμε να καλλιεργήσετε φυλλώδη χόρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κύβους ταχείας ριζοβολίας για τη βλάστηση των σπόρων. Πιστεύουμε ότι αυτά τα βύσματα θα διευκολύνουν τη διαδικασία σας ενισχύοντας τους ρυθμούς βλάστησης. Αυτά τα βύσματα θα προωθήσουν επίσης ένα υγιές ριζικό σύστημα.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε οτιδήποτε με την υδροπονία, αλλά ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα κορυφαία φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε με την υδροπονία.

Βότανα

Υπάρχουν διάφορα είδη βοτάνων που αναπτύσσονται θαυμάσια σε αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας χωρίς έδαφος. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα βότανα υδροπονίας είναι πολύ πιο αρωματικά και γευστικά από αυτά που καλλιεργούνται στο έδαφος. Αναρωτιέστε τι βότανα μπορείτε να καλλιεργήσετε; Το κάρδαμο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, η ρίγανη, η μέντα, ο άνηθος, ο κόλιανδρος, το σχοινόπρασο και ο βασιλικός. Για να δοκιμάσετε τη νέα σας εγκατάσταση υδροπονίας, λέμε να πάτε για παραγωγή βοτάνων, καθώς σχεδόν κάθε σύστημα είναι ιδανικό για βότανα.

Χρόνος ανάπτυξης:

Διαφέρει από φυτό σε φυτό

Καλύτερο pH:

Διαφέρει από φυτό σε φυτό, αλλά εδώ είναι μερικές τιμές:

Βασιλικός: 5,5-6,5

Σχοινόπρασο: 6,0 Μέντα: 5,5-6,5

Επαγγελματική συμβουλή: ξεπλύνετε το καλλιεργητικό μέσο μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που δεν έχουν απορροφήσει τα φυτά.

Ποικιλίες: Βασιλικός, μέντα, σχοινόπρασο, δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη

πιπεριές

Φρέσκια πιπεριά

Το πιο προηγμένο εργοστάσιο υδροπονίας πρέπει να είναι η πιπεριά. Λέμε να μην αφήσετε τις πιπεριές να μεγαλώσουν στο βέλτιστο ύψος τους. Αντίθετα, τσιμπήστε και κλαδέψτε τα φυτά σε περίπου 8 ίντσες για να τονώσετε την ανάπτυξη. Η καλλιέργεια Ebb and Flow και Deep Water είναι τέλεια για πιπεριές.

Χρόνος ανάπτυξης:

Περίπου 90 ημέρες

Καλύτερο pH:

6,0-6,5

Επαγγελματική συμβουλή: Παρέχετε τουλάχιστον 18 ώρες φωτός και συνεχίστε να ανεβάζετε το φωτιστικό ράφι καθώς τα φυτά συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Κρατήστε απόσταση 6 ιντσών από τα φώτα ανάπτυξης.

Ποικιλίες: Yolo Wonder, Vidi, California Wonder και Ace.

Φράουλες

έτοιμες προς κατανάλωση φράουλες

Οι φράουλες είναι εποχιακές. Αλλά, με την υδροπονία, μπορείτε να έχετε έτοιμες προς κατανάλωση φράουλες όλο το χρόνο. Η συγκομιδή είναι εξαιρετικά βολική καθώς δεν χρειάζεται να σκύβετε. Αυτό το φρούτο ευδοκιμεί καλά σε τεχνική φιλμ θρεπτικών στοιχείων (NFT), καλλιέργεια σε βαθιά νερά (DWC), σύστημα άμπωτης & ροής.

Χρόνος ανάπτυξης:

Περίπου 60 ημέρες

Καλύτερο Ph:

5,5-6,2

Επαγγελματική συμβουλή: Μην αγοράζετε σπόρους. Αντίθετα, προτιμήστε τους δρομείς που βρίσκονται σε ψυχρή αποθήκευση για να ξεκινήσουν τη γεωργία.

Ποικιλίες: Tioga, Red Gauntlet, Chandler, Brighton και Douglass

Σπανάκι

Φρέσκο ​​πράσινο σπανάκι

Σε ένα σύστημα υδροπονίας, το σπανάκι αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε μια Τεχνική Nutrient Fim (NFT) ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο που διατηρεί το θρεπτικό διάλυμα εξαιρετικά οξυγονωμένο. Μπορείτε να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε σπανάκι από σπόρους και αφού φυτρώσουν, μπορείτε να το μεταφέρετε στο σύστημά σας.

Χρόνος ανάπτυξης:

Περίπου 40 μέρες

Καλύτερο pH:

6,0-7,5

Επαγγελματική συμβουλή: Διατηρήστε τις θερμοκρασίες ανάπτυξης στο εύρος των 65 βαθμών F – 72 βαθμών F για να αποκτήσετε πιο γλυκό σπανάκι.

Ποικιλίες: Red Cardinal, Tyee, Catalina, Regiment, Smooth Leafed, Bloomsdale και Savoy

Μαρούλι

Εάν είστε αρχάριοι, τότε το πιο ασφαλές φυτό για να δοκιμάσετε σε μια εγκατάσταση υδροπονίας πρέπει να είναι το μαρούλι. Έχουν ρηχές ρίζες και πρέπει να δέσετε τυχόν πασσάλους ή να ορίσετε οδηγούς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αφήσετε να αναπτυχθούν ενώ αλλάζετε τακτικά το μείγμα θρεπτικών συστατικών.

Χρόνος ανάπτυξης:

Γύρω στις 30 μέρες

Καλύτερο pH:

6,0-7,0

Επαγγελματική συμβουλή: κλιμακώστε τις φυτεύσεις έτσι ώστε να έχετε το μεσημέρι μαρούλι σε συνεχή προσφορά.

Ποικιλίες: Bibb, Buttercrunch, Iceberg, Boston και Romaine.

Ντομάτες

ντοματίνια

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες οποιουδήποτε είδους κάτω από ένα σύστημα υδροπονίας, από τα ντοματίνια μέχρι τα παραδοσιακά. Βοτανικά, είναι φρούτο και απαιτεί πολύ φως. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα pH 5,8-6,3 και EC μεταξύ 3,0-3,5 millimHos.

ΒΗΜΑ-2 Αποφασίστε για το υδροπονικό σύστημα

Το δεύτερο βήμα για να ξεκινήσετε τη φάρμα υδροπονίας σας είναι η επιλογή του συστήματος υδροπονίας. Υπάρχουν διάφορα είδη συστημάτων υδροπονίας από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε για κάθε μέθοδο. Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του ιδανικού συστήματος υδροπονίας είναι οι εξής:

  • Τύποι φυτών
  • Ποσό χώρου
  • Ο προϋπολογισμός
  • Το ποσό που επιθυμείτε να μεγαλώσετε

Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε μικρά, καθώς μπορείτε πάντα να κάνετε επεκτάσεις στο μέλλον. Όταν μαθαίνετε, πάρα πολλά φυτά, όλα ταυτόχρονα, μπορεί να γίνουν συντριπτικά.

ΒΗΜΑ-3 Επιλέξτε μια πηγή φωτός

LED πλήρους φάσματος αυξανόμενο φως

Ο σωστός φωτισμός είναι ένας βασικός παράγοντας εάν θέλετε η υδροπονική φάρμα σας να είναι επιτυχημένη. Εάν επιλέξετε να μην πάρετε τον ήλιο ως πηγή φωτός, τότε χρειάζεστε ένα αυξητικό φως για το υδροπονικό σας σύστημα. Σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα από την Rise Hydroponics καθώς μπορείτε να αποκτήσετε το λευκό φως ανάπτυξης LED πλήρους φάσματος υψηλής απόδοσης.

Υπάρχουν μερικές σκέψεις κατά την επιλογή του καλύτερου φωτός για το υδροπονικό σας σύστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά είδη φυτών που έχουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους. Κάντε την έρευνά σας για να βρείτε την καλύτερη ρύθμιση φωτισμού που λειτουργεί τέλεια για τον κήπο σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα φυτό:

  • Η περιοχή κάλυψης
  • Φάσμα φωτός
  • Ελαφριά ένταση
  • Κόστος

Μην ακολουθείτε τη φθηνότερη διαδρομή στον φωτισμό. Αντ ‘αυτού, από την αρχή, ξεκινήστε τη γεωργία χρησιμοποιώντας ένα λαμπάκι LED πλήρους φάσματος. Είναι φθηνά, μπορούν να καλλιεργήσουν φρούτα και φυλλώδη χόρτα, είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικά.

ΒΗΜΑ-4 Επιλέξτε ένα μέσο ανάπτυξης

Όταν ξεκινάτε τον κήπο υδροπονίας σας, καθορίστε το είδος του μέσου ανάπτυξης που επιθυμείτε. Αποφασίστε το καλύτερο σύστημα για εσάς και τον τύπο του μέσου ανάπτυξης ανάλογα με τους τύπους φυτών που θα καλλιεργήσετε. Πολλά είδη καλλιεργητικών μέσων προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα μέσο ανάπτυξης, λάβετε υπόψη τη σταθερότητα του pH του μέσου, τα επίπεδα αερισμού, την κατακράτηση νερού και το κόστος. Εδώ είναι μερικοί τύποι μέσων ανάπτυξης που μπορείτε να εξετάσετε.

Βότσαλα Hydroton Clay

Τα βότσαλα από πηλό είναι ένα από τα δημοφιλή μέσα που χρησιμοποιούνται σε ένα σύστημα υδροπονίας. Κατασκευάζονται με διαστολή πηλού για να σχηματίσουν στρογγυλές μπάλες από το πορώδες υλικό. Δεν απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά στο σύστημα νερού σας, είναι σφαιρικά και πορώδη. Τα πορώδη βότσαλα εξασφαλίζουν εξαιρετική ισορροπία οξυγόνου/νερού, ώστε να μην πνίγονται ή στεγνώνουν υπερβολικά οι γλάστρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υδρότονα σε δικτυωτά δοχεία όλων των μεγεθών για DWC, NFT και διάφορα άλλα.

Cocopeat

Οι ίνες καρύδας ονομάζονται cocopeat. Αυτοί οι φλοιοί καρύδας σε σκόνη είναι οργανικά πλήρως οργανικά μέσα που έχουν άφθονη χωρητικότητα νερού και οξυγόνου. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά στο σύστημά σας, τα φυτά σας έχουν πάντα την ευκαιρία να επιβιώσουν.

Rockwool

Αυτό το δημοφιλές μέσο ανάπτυξης προέρχεται από πέτρωμα βασάλτη που τήκεται και αργότερα «περιστρέφεται» έτσι ώστε το υλικό να μετατρέπεται σε διασυνδεδεμένες ίνες. Το Rockwool έχει μια αξιέπαινη ικανότητα συγκράτησης νερού που σημαίνει ότι εάν η αντλία νερού σας αποτύχει, τα φυτά σας θα συνεχίσουν να παίρνουν νερό. Μπορούν να κρατήσουν πολύ αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά σας δεν θα έχουν υπερβολικό νερό.

Περλίτης

Ένα από τα καλύτερα υδροπονικά μέσα φύτευσης πρέπει να είναι ο περλίτης. Το λέμε αυτό λόγω της αδρανούς φύσης, του πορώδους και του ελαφρού βάρους του. Φτιάχνεται ζεσταίνοντας νιφάδες γυαλιού (πυρίτιο) μέχρι να μεγαλώσει σαν ποπ κορν. Αυτό το μέσο έχει εξαιρετικές ιδιότητες συγκράτησης νερού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ PRO- Κάθε φορά που επιλέγετε ένα μέσο ανάπτυξης, κρατήστε αυτά τα τρία ακρωνύμια στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. CEC, AFP και WHC. Το WHC είναι η ικανότητα συγκράτησης νερού που υποδηλώνει πόσο καλά μπορεί το μέσο να συγκρατήσει νερό. Το AFP σημαίνει πορώδες γεμάτο αέρα, το οποίο είναι η αναλογία όγκου που γεμίζει με αέρα. CEC σημαίνει ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων. Αυτό αναφέρεται στην ικανότητα του μέσου να συλλαμβάνει θετικά ιόντα μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου. Σε οποιοδήποτε σύστημα υδροπονίας, το χαμηλό CEC σας επιτρέπει να έχετε μεγάλο έλεγχο των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουν οι καλλιέργειές σας.

ΒΗΜΑ-5 Αγορά συμπληρωμάτων και θρεπτικών συστατικών υδροπονίας

Υπάρχουν πολλά είδη θρεπτικών συστατικών που φτάνουν σε συστήματα 1,2,3 μερών. Για αρχάριους καλλιεργητές, συνιστούμε τη χρήση ενός θρεπτικού διαλύματος μέρους 1 για την ανθοφορία, την ανθοφορία και τη βλαστική ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που θα σας παρέχουν κάθε είδους ρυθμίσεις, συμπληρώματα και θρεπτικά συστατικά για υδροπονική γεωργία. Υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα που μπορείτε να προσθέσετε για να ενισχύσετε τον ρυθμό ανάπτυξης, τη γεύση και το συνολικό μέγεθος των φυτών.

ΒΗΜΑ-6 Αγοράστε έναν μετρητή pH Up/down και pH

Ένα pH Πάνω/Κάτω και pHόμετρο

Σε ένα σύστημα υδροπονίας, τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά σε ένα συγκεκριμένο εύρος pH. Πάρτε ένα μετρητή pH για να ελέγχετε τακτικά το pH των θρεπτικών διαλυμάτων. Μπορείτε να πάρετε έναν ηλεκτρονικό μετρητή, ταινίες μέτρησης και ένα κιτ υγρών. Πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα χαμηλό pH και ένα υψηλό pH για το θρεπτικό σας διάλυμα. Είναι υπέροχο να διορθώνετε πάντα τυχόν αιχμές ή βυθίσεις πριν πραγματοποιηθεί το κλείδωμα των θρεπτικών ουσιών.

ΒΗΜΑ- 7 Μετακινηθείτε σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα Hydroponics που βασίζεται στο IoT

Αυτοματοποιημένο σύστημα Hydroponics με βάση το IOT

Το IoT παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αυτοματοποίησης. Η αυτοματοποίηση του συστήματος υδροπονίας σας μπορεί να γίνει εύκολα με την ενσωμάτωση του IoT στο σύστημα υδροπονίας. Για ολόκληρη τη διαδικασία αυτοματισμού, η βάση δεδομένων cloud λειτουργεί ως ο κόμβος. Αυτή η βάση δεδομένων θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το υδροπονικό σας σύστημα εκτός από τα δεδομένα που ανακτώνται από δεξαμενές νερού και καλλιέργειες.

Οι ενεργοποιητές και οι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για την αυτοματοποίηση του συστήματος υδροπονίας. Η βάση δεδομένων Cloud λαμβάνει τις τιμές των αισθητήρων από τις οποίες ενημερώνεστε με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των καλλιεργειών. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις διαμορφώσεις των αισθητήρων και των ενεργοποιητών από την αναπτυγμένη εφαρμογή για κινητά.

Η εφαρμογή για κινητά θα έχει προδιαγραφές για το υδροπονικό σας σύστημα μαζί με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης και το αναγνωριστικό σύνδεσης. Έτσι, μπορείτε να χειριστείτε το χωράφι σας με το καταχωρημένο αναγνωριστικό σας και να επιλέξετε σπόρους για φυτεία χωρίς διακοπές. Μπορείτε να ελέγξετε τη ροή του νερού από τη μια δεξαμενή στην άλλη με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες και αισθητήρες στάθμης νερού.

Οι καταγεγραμμένες εικόνες των φυτών θα μεταφορτωθούν στο σύννεφο, το οποίο θα σας βοηθήσει να επαληθεύσετε την κατάσταση της υγείας των φυτών. Και, εάν εμφανιστούν προβλήματα υγείας, μπορείτε να ελέγξετε τη δεξαμενή θρεπτικών συστατικών σας, έτσι ώστε περισσότερα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στο κρεβάτι σας. Με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που βασίζεται στο IoT, μπορείτε να καλλιεργήσετε υγιείς καλλιέργειες χωρίς ασθένειες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το κλειδί για να αποκτήσετε έναν επιτυχημένο κήπο υδροπονίας είναι ο προγραμματισμός των πραγμάτων. Το να ξοδεύετε χρόνο για εκ των προτέρων προγραμματισμό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο για εσάς μακροπρόθεσμα. Επιλέξτε τα καλύτερα φώτα ανάπτυξης, αποκτήστε το τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών, αποφασίστε το ιδανικό σύστημα υδροπονίας και προχωρήστε σε αυτό. Ελπίζουμε αυτά τα λεπτομερή βήματα να σας βοηθήσουν να πετύχετε με τον κήπο υδροπονίας σας και να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο. Εάν υπάρχει κάτι, θα θέλατε να προσθέσουμε, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.