Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που απαγορεύτηκαν από την Bunnings και την ΕΕ

1
Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα που απαγορεύτηκαν από την Bunnings και την ΕΕ

Η Bunnings ανακοίνωσε το 2018 ότι τα φυτοφάρμακα με βάση το Neonicotinoid θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2018. Στις 27 Απριλίου 2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τη χρήση των τριών νεονικοτινοειδών σε ανοιχτό έδαφος. Πρόκειται για επέκταση του μορατόριουμ που θεσπίστηκε το 2013 για τη χρήση αυτών των φυτοφαρμάκων σε ανθισμένες καλλιέργειες.

Χρήση φυτοφαρμάκων

Τα φυτοφάρμακα συχνά επικαλύπτονται στους σπόρους για να τους προστατεύσουν από τα παράσιτα του εδάφους. Το φυτοφάρμακο απορροφάται όταν ο σπόρος βλαστάνει και στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του φυτού καθώς μεγαλώνει βρίσκοντας το δρόμο του προς τη γύρη και το νέκταρ. Εδώ εκτίθενται στο δηλητήριο οι μέλισσες και οι γηγενείς μέλισσες καθώς και άλλοι επικονιαστές.

Φυτοφάρμακα με βάση Νεονικοτινοειδή

Τα νεονικοτινοειδή πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος του μαζικού θανάτου των μελισσών και άλλων εντόμων που έχει συμβεί στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τα τρία νεονικοτινοειδή που απαγορεύονται σε ανοιχτούς χώρους είναι η θειαμεθοξάμη, η κλοθειανιδίνη και η ιμιδακλοπρίδη.

Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα Απαγορεύονται από την Bunnings και την ΕΕ λόγω βλάβης στις μέλισσες.
Νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα Απαγορευμένα από την Bunnings και την ΕΕ λόγω πιθανής βλάβης στις μέλισσες.

Μελέτη νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων από το York University.

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο York στον Καναδά έδειξε ότι η μακροχρόνια έκθεση σε νεονικοτινοειδή είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της υγείας των μελισσών των οποίων οι κυψέλες βρίσκονταν κοντά στα χωράφια με καλαμπόκι που μελετώνται. Ομοίως, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι μεγάλες ποσότητες νεονικοτινοειδών στη γύρη και το νέκταρ είναι θανατηφόρες τόσο για τις βασίλισσες των μελισσών όσο και για τις εργάτριες. Μικρότερες ποσότητες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την υγεία των μελισσών αναστέλλοντας τη φυσική αναζήτηση τροφής της μέλισσας καθώς και επηρεάζοντας αρνητικά την ανοχή των μελισσών σε άλλες χημικές ουσίες.

Οι μέλισσες θα συλλέξουν γύρη από το καλαμπόκι, παρόλο που γονιμοποιείται από τον άνεμο.
Η μέλισσα συλλέγει γύρη στο καλαμπόκι στον τομέα της γεωργίας. Οι μέλισσες θα συλλέξουν γύρη από το καλαμπόκι, παρόλο που γονιμοποιείται από τον άνεμο.

Ενώ άλλες μελέτες έχουν δώσει ανάμεικτα αποτελέσματα, η κατάσταση για τα έντομα στην Ευρώπη είναι τώρα κρίσιμη. Η γη έχει επιβιώσει χωρίς αυτά τα φυτοφάρμακα για εκατομμύρια χρόνια, αλλά τα γονιμοποιητικά έντομα όπως οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή στη γη. Εάν αγοράζετε φυτοφάρμακα για τον κήπο σας, αποφύγετε αυτά με θειαμεθοξάμη, κλοθειανιδίνη ή ιμιδακλοπρίδη στα συστατικά. Δεν αξίζει τον κίνδυνο για ζωτικά γονιμοποιητικά έντομα.

Ευτυχώς ο λιανοπωλητής κουλούρια έχει ήδη αποφασίσει να αφαιρέσει τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα από τα ράφια τους έως το τέλος του 2018 προληπτικά. Εάν είστε κηπουρός ή δημιουργός τοπίου που εργάζεστε στη συντήρηση κήπων, ελέγξτε τη χρήση φυτοφαρμάκων και αποφύγετε θειαμεθοξάμη, κλοθειανιδίνη ή ιμιδακλοπρίδη σε ανοιχτό έδαφος.

Πιο πρόσφατα στις ΗΠΑ, το Κονέκτικατ, το Μέριλαντ, το Βερμόντ, η Μασαχουσέτη, το Μέιν και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν θεσπίσει νόμους που περιορίζουν τη χρήση νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων.

Σχετικές ιδέες εξωραϊσμού από το Red’s Landscaping

Σχεδιασμός Παράκτιου Κήπου

Εθνική Ημέρα Ευκαλύπτου

Άγρια Ζωή στον Κήπο. Επιλέγοντας φυτά για να βοηθήσετε στη δημιουργία τροφής και οικοτόπου

© 2020 Reds Landscaping and Civil – Ποιοτικός εξωραϊσμός Μελβούρνη

Κανάλι YouTube Red’s Landscaping

Red’s Landscaping Pinterest Board

Περισσότερες πληροφορίες για τα νεονικοτινοειδή

Bunnings για να τραβήξουν φυτοφάρμακα που φέρεται να συνδέονται με θανάτους μελισσών

Οι μελισσοκόμοι ζητούν την απαγόρευση των νεονικοτινοειδών.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αμφιλεγόμενα «νεονικά» φυτοφάρμακα απειλούν τις μέλισσες

http://science.sciencemag.org/content/356/6345/1395

Schreibe einen Kommentar