Μέθοδος Κλωνοποίησης Aeroponics – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Μέθοδος κλωνοποίησης αεροπονίας

Αντιμετώπιση του κήπου σας με όλους τους άσους για επιτυχία.

Μέθοδος κλωνοποίησης Aeroponics, οδηγίες βήμα προς βήμα και φωτογραφίες. οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει. Από Grozine Vol 2., Τεύχος 13

Έχετε κάποιο φυτό στον κήπο σας που σας αρέσει ιδιαίτερα;

Ίσως είναι η πιο γευστική ντομάτα σας ή ίσως μια μοναδική πιπεριά – ή οποιοδήποτε φυτό από τη συσκευασία των σπόρων σας που ξεχωρίζει ανάμεσα στα αδέρφια του με τρόπο που είναι ευνοϊκό για εσάς αξίζει λίγη προσοχή.
Μπορείτε να ξεκινήσετε όλες τις μελλοντικές σας καλλιέργειες από κλώνους ή ριζωμένα μοσχεύματα από την επιλογή σας για να εγγυηθείτε ότι οι μελλοντικοί σας κήποι θα γεμίσουν με φυτά ακριβώς όπως και με κάθε τρόπο – δεν χρειάζεται πλέον να μαντεύετε.

Η κλωνοποίηση είναι ΕΖ! Ακόμα και ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να το κάνει. και θα το αποδείξουμε, με αυτή τη μέθοδο κλωνοποίησης Aeroponics.

σύστημα κλωνοποίησης αεροπονίας

Αυτό το μικρό σύστημα χρησιμοποιεί λιγότερο από 35 watt ηλεκτρικής ενέργειας και παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα

ένας οδηγός βήμα προς βήμα, εύκολο να ακολουθηθεί:
| πολλαπλασιασμός φυτών με αεροπονία |

μέθοδος κλωνοποίησης αεροπονικής μητρικό φυτό

Υγιές μητρικό φυτό: Prolific Ground Cherry Production

Πάνω από: Κλωνοποίηση 128 φυτών βασιλικού

Το Μητρικό Φυτό

Εκεί που ξεκινούν όλα. Επιλέξτε μόνο τα καλύτερα φυτά σας για να λειτουργήσετε ως μητέρες, τόσο σε απόδοση όσο και σε υγεία. Τα άρρωστα μητρικά φυτά θα δώσουν τη θέση τους στις άρρωστες μελλοντικές καλλιέργειες – τα περισσότερα φυτά είναι καλύτερο να πολλαπλασιαστούν ενώ βρίσκονται σε ενεργή φάση βλαστικής ανάπτυξης.

Υλικά Κλωνοποίησης Αεροπονίας

EZ Clone Systems ( ΔΕΙΤΕ GEAR, αυτό το τεύχος για περισσότερα) κατασκευάζει όλα όσα χρειάζεστε και τα παρέχει σε ένα κιτ που συναρμολογείται χωρίς εργαλεία σε λίγα μόνο λεπτά. Θα θέλετε επίσης να έχετε:

φιλτραρισμένο νερό
Κιτ pH και ρυθμιστικά διαλύματα (το φτηνό είναι καλό)
καθαρό κουβά
αποστειρωμένο, κοφτερό ξυράφι
σφηνάκι
καθαρό πιάτο
καθαρό μπουκάλι ψεκασμού με φρέσκο ​​φιλτραρισμένο νερό

Ειδικές σημειώσεις:

  • μην κάνετε την κλωνοποίηση σας σε μια περιοχή με αέρα
  • βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι καθαρό και αποστειρωμένο – μαζί με ΟΛΑ τα υλικά και τα χέρια σας
  • βεβαιωθείτε ότι το μητρικό φυτό έχει ενυδατωθεί πλήρως ή χωρίς πίεση, δηλαδή ακριβώς τη στιγμή που ανάβουν τα φώτα ή νωρίς το πρωί
  • ένας θόλος είναι προαιρετικός αλλά δεν χρειάζεται με αεροπονική κλωνοποίηση

εξοπλισμός αεροπονικής κλωνοποίησης

Προετοιμασία του νερού

Το EZ Clone Classic KIT συνοδεύεται από Res Clear. ένα προϊόν που αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων του νερού ή βακτηρίων που μπορεί να αρρωστήσουν τους κλώνους εάν στραγγιστούν κατά τη διάρκεια της ριζοβολίας

Ρύθμιση της οξύτητας του νερού

Διαφορετικοί τύποι φυτών μπορεί να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όταν πρόκειται για επίπεδα pH. Για τις περισσότερες ποικιλίες που έχουν pH από 5,5 έως 7,0 είναι μια χαρά, με το 5,7 να είναι ο συνήθης στόχος.

  • Ένα κιτ δοκιμής pH υγρού και ρυθμιστικά διαλύματα ποιότητας τροφίμων δεν θα πρέπει να σας αποζημιώσουν περισσότερο από 15 $ – και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τον υπόλοιπο κήπο.

pH για αεροπονική κλωνοποίηση

Προετοιμασία

Έχετε τα πάντα έτοιμα, καθαρά, οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα ΠΡΙΝ ξεκινήσετε την πραγματική κλωνοποίηση
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το τζελ ή το διάλυμά σας για ριζοβολία (το KIT μας συνοδεύεται από λίγο) σε ένα γυάλινο ποτήρι. όσο νομίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις? αποφύγετε τη μόλυνση.

Οι υπερβολικά ζεστές ή ψυχρές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε προβλήματα στην ριζοβολία των κλώνων. Οι περισσότεροι τύποι φυτών τα πάνε τέλεια με 75-80 βαθμούς F σταθερά.

αεροπονικά υλικά κλωνοποίησης

Κόψιμο κλώνων

Σημειώστε πώς έχει αφαιρεθεί το υπερβολικό φύλλωμα από το στέλεχος. Τα μεγάλα φύλλα θα κάνουν το φυτό να εργαστεί πολύ σκληρά για να παραμείνει ενυδατωμένο χωρίς ρίζες για να υποστηρίξει τη ζήτηση νερού.

Αφαιρέστε γρήγορα τα περιττά φύλλα και κάντε μια τομή, κατά προτίμηση σε έναν κόμβο, σε γωνία 45 μοιρών. ΕΡΓΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΞΗΡΑΝΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

κοπή αεροπονικών κλώνων

Σετ Dip N

Τοποθετήστε ΑΜΕΣΩΣ το κομμένο στέλεχος στο τζελ ριζοβολίας ή μουλιάστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ανοίξτε γρήγορα το κολάρο κλωνοποίησης σε σχήμα «C» με το άλλο σας χέρι και κλείστε απαλά γύρω από το κομμένο στέλεχος, ώστε να είναι ξανά ένα «O». αυτή τη φορά υποστηρίζοντας το κομμένο στέλεχος. θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μιάμιση ίντσα καθαρού μίσχου για να αναπτυχθούν οι ρίζες στο τμήμα που θα είναι κάτω από το καπάκι.

Τοποθετήστε στο σύστημα. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε τον επιθυμητό αριθμό μοσχευμάτων στον αεροπονικό κλωνοποιητή.

τζελ για αεροπονικούς κλώνους

Ειδικές σημειώσεις:

  • πάρτε περισσότερα μοσχεύματα από όσα χρειάζεται – κρατήστε μόνο τα καλύτερα
  • Οι περισσότεροι τύποι φυτών θα εμφανίσουν ρίζες σε 5 έως 15 ημέρες
  • κρατήστε το σύστημα γεμάτο με γλυκό νερό και ρυθμίστε το pH όπως χρειάζεται
  • Το Rooting Gel είναι δεν απαραίτητο με την κλωνοποίηση αεροπονικής – αν προτιμάτε να διατηρείτε τα πράγματα οργανικά, παραλείψτε το τζελ και απλώς περιμένετε μερικές ακόμη μέρες για να δείτε τις ρίζες

ριζοβολία μοσχευμάτων με αεροπονία

Ετικέτες: aero cloners, aerogardens, αεροπονική κλωνοποίηση, αεροπονία, μέθοδος κλωνοποίησης βήμα προς βήμα, ez clone, ez cloner

Leave a Reply

Your email address will not be published.