Θα μπορούσατε εσείς ή η κοινότητά σας να κάνετε “No Mow” για έναν μήνα; – Gardendaze

Θα μπορούσατε εσείς ή η κοινότητά σας να κάνετε "No Mow" για έναν μήνα;  – Gardendaze

Δεν είναι μυστικό ότι ήμασταν βιολογικοί για δεκαετίες – από το 1996, όταν ερεύνησα για πρώτη φορά γιατί υπήρχαν τόσο λίγες πεταλούδες στην ιδιοκτησία μου και ανακάλυψα ότι ήταν ευαίσθητες στα φυτοφάρμακα.

Απλά, σκέφτηκα. Απλώς δεν θα χρησιμοποιήσουμε φυτοφάρμακα. Και λειτούργησε αρκετά καλά, με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις που πρέπει να αφεθούν καλύτερα για άλλες ιστορίες.

Έχω δημοσιεύσει αρκετές φορές στο παρελθόν σχετικά με κάτι που ονόμασα «Χλοοτάπητα της Ελευθερίας», (δεν είναι ο όρος μου παρεμπιπτόντως) που δεν είναι πολιτική στάση, αλλά ένα γκαζόν που δεν χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή μυκητοκτόνα (το τελευταίο έχει πάντα με φαινόταν ως ένα ιδιαίτερα άχρηστο προϊόν – αλλά και πάλι ξεφεύγω). Ως επί το πλείστον, αυτό προσπαθούμε να διατηρήσουμε και το κάνουμε χωρίς συμπληρωματικό πότισμα επίσης.

Ως εκ τούτου, έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα για κοινότητες που δεν κουρεύονται. Βασικά, αυτές οι κοινότητες αποφασίζουν ότι η υγεία των μελισσών είναι πιο σημαντική από τους τέλειους χλοοτάπητες και ότι για έναν μήνα –συνήθως τον Μάιο– οι άνθρωποι που εγγράφονται δεν θα κόβουν το γκαζόν τους. Υπάρχουν εννέα κοινότητες του Ουισκόνσιν που συμμετέχουν σύμφωνα με αυτό άρθρο από το 2021, οπότε μπορεί να υπάρξουν περισσότερα φέτος.

Υπάρχουν επίσης πόροι για άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά μπορεί να ανησυχούν ότι οι χλοοτάπητες τους μπορεί να μην περιέχουν τίποτα αξιόλογο για τις μέλισσες ή ότι μπορεί να χρειαστεί να πείσουν τους δύσπιστους γείτονες, πόλεις ή ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού για την αξία αυτού που είναι πράξη.

Η Bee City USA διαθέτει έναν τέτοιο πόρο εδώ και μπορεί να βρεθεί άλλος εδώ.

Ένα πράγμα που πάντα προσπαθούσαμε να διατηρήσουμε είναι ένα μεγάλο χωράφι με τριφύλλι για τις μέλισσές μας. Είναι διακριτικό σε όποιον περπατά και είναι πολύ πολύτιμο για τις μέλισσες. Φαίνεται να χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς τύπους μελισσών – και ως δευτερεύον πλεονέκτημα, εμπλουτίζει και το έδαφος μας. Δεν είναι σαν ένα άγριο χωράφι με πικραλίδες που κάποιος θα το αντιλαμβανόταν ως απειλή (αν και στην πίσω αυλή αφήνουμε μερικές από αυτές να μεγαλώσουν επίσης).

Έχουμε επίσης πολλές βιολέτες που δεν φαίνονται ποτέ να ξεφεύγουν από τον έλεγχο – μπορεί να είναι η πυκνότητα του αργιλώδους εδάφους μας. Είναι υπέροχα τόσο για τις μέλισσες όσο και για τις πεταλούδες επίσης.

Αυτήν τη στιγμή το μόνο που μπορείτε να δείτε στην αυλή μου είναι νεκρό γρασίδι, γι’ αυτό δεν έχω φωτογραφίες με αυτήν την ανάρτηση. Αλλά όλα θα ξυπνήσουν σύντομα στο μέρος της χώρας μου – και αυτό σημαίνει ότι οι μέλισσες και οι πεταλούδες θα είναι ακριβώς πίσω από αυτό.

Πώς θα φροντίσετε το γκαζόν σας – και τα «ζιζάνια» του φέτος;

Leave a Reply

Your email address will not be published.