Η εγγενής σφήκα μπορεί να βοηθήσει τις επεμβατικές προσπάθειες εκρίζωσης του ALB

1
Η εγγενής σφήκα μπορεί να βοηθήσει τις επεμβατικές προσπάθειες εκρίζωσης του ALB
image_pdf
ALB

Όντσιρα μέλλιπες

Οπως και Χλόη πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο Αύγουστος είναι «Μήνας ελέγχου δέντρων» για το ασιατικό μακρόκερο σκαθάρι (ALB), καθώς η δραστηριότητα των ενηλίκων κορυφώνεται αυτόν τον μήνα για τον επεμβατικό σκαθαράκι που επιτίθεται και σκοτώνει 12 τύπους σκληρών δέντρων της Βόρειας Αμερικής. Όμως, παράλληλα με τις προσπάθειες της δημόσιας εκπαίδευσης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο του ALB, το USDA και οι εταίροι του ενδέχεται να έχουν σύντομα ένα άλλο εργαλείο στο οπλοστάσιό του στη μάχη 25+ ετών, ανέφερε η Sharon Lucik στο Φυτοπροστασία σήμεραμια δημοσίευση του USDA.

Επιστήμονες από το πρόγραμμα Προστασίας Φυτών και Καραντίνας (PPQ) του USDA ανακοίνωσαν στα τέλη Ιουλίου ότι αξιολογούν μια παρασιτοειδή σφήκα χωρίς κεντρί ή Ontsira mellipes, για τη δυνατότητά του να επιτεθεί και να σκοτώσει τις προνύμφες ALB. Η σφήκα είναι εγγενής στη Βόρεια Αμερική, άφθονη και ευρέως διανεμημένη σε όλη την ήπειρο. Όντσιρα μέλλιπες επιτίθεται σε προνύμφες ιθαγενών μακροκέρατων σκαθαριών που τρυπούν το ξύλο και το ALB – μη εγγενές – σε εργαστηριακές δοκιμές. Για αυτόν τον λόγο, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η σφήκα μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες εκρίζωσης του ALB και τη διεξαγωγή επιτόπιων μελετών στην περιοχή καραντίνας ALB στο Worcester, MA. Η ομάδα θα διεξαγάγει μια μελέτη διάρκειας 18 εβδομάδων για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας σε δασικές εκτάσεις όπου η δημόσια χρήση είναι περιορισμένη και οι κανονισμοί καραντίνας της ALB ισχύουν. «Είμαστε ήδη στο πεδίο για να διαμορφώσουμε τα οικόπεδα δοκιμών και ελέγχου», δήλωσε η ερευνήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας της PQ, Juli Gould.

ALB

Ασιατικός μακρόκερως σκαθάρι

Αν οι επιστήμονες το αποδείξουν Όντσιρα μέλλιπες είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας βιοελέγχου για το ALB, θα παρείχε στο προσωπικό του ALB ένα νέο εργαλείο για χρήση σε ευαίσθητες περιοχές όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι εκρίζωσης ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες, καθώς και σε υγροτόπους και κακοτράχαλα εδάφη απρόσιτα για το προσωπικό.

Ταυτόχρονα, οι ξένες έρευνες για παρασιτοειδείς που επιτίθενται στο ALB συνεχίζονται στην Κίνα και την Κορέα. Οι ερευνητές της ARS έχουν συλλέξει ένα είδος του γένους Σπαθίου και το εκτρέφουν στο εργαστήριό τους στο Ντέλαγουερ. Στη συνέχεια, θα διεξαγάγουν δοκιμές εξειδίκευσης του ξενιστή για να διασφαλίσουν ότι το παρασιτοειδές δεν επιτίθεται στα εγγενή σκαθάρια κεραμβυκίδη.

Σε μια παρόμοια προσπάθεια εκρίζωσης, Χλόη αναφέρθηκε τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με επιστήμονες PPQ που καταπολεμούν τον τρυπητή σμαραγδένιας τέφρας με τέσσερα είδη σφήκας χωρίς κεντρί, συγκεκριμένα Τετράστιχος. Ήδη γίνονται αποστολές των σφηκών σε πολιτείες που έχουν προσβληθεί από EAB.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για τη φροντίδα των δέντρων; Επισκεφθείτε την Tree Services®, μέρος της οικογένειας Turf.

Θέλετε να μιλήσετε με τους συνομηλίκους σας για τη φροντίδα των δέντρων, επισκεφτείτε το Φόρουμ φροντίδας δέντρων στο www.expired-link.com, άλλο μέλος της οικογένειας Turf.

Schreibe einen Kommentar