Εσωτερική Εργασία: Εσωτερικό τοπίο εκτός εποχής

2
Εσωτερική Εργασία: Εσωτερικό τοπίο εκτός εποχής

ρεΑνάλογα με το μέρος της χώρας στην οποία βρίσκεστε, ο εξωραϊσμός μπορεί να είναι μια πολύ εποχιακή επιχείρηση. Όταν φτάνουν ψυχρότερες θερμοκρασίες και επιβραδύνονται οι εργασίες εξωραϊσμού, πολλές επιχειρήσεις θα προσφέρουν άλλες υπηρεσίες, όπως αφαίρεση φύλλων, αποχιονισμό και εγκαταστάσεις φωτιστικών διακοπών. Η εκτός εποχής είναι επίσης μια εξαιρετική περίοδος για να προλάβετε την προπόνηση.

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας για τις εγκαταστάσεις σε μια πρόσθετη ροή εσόδων που όχι μόνο θα επέκτεινε την επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά θα είχε επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσει εργασία όλο το χρόνο;

Εσωτερικό τοπίο

(Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του LiveWall)

Εσωτερικό τοπίο

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να φέρετε τις γνώσεις σας στον τομέα της κηπουρικής εκτός εποχής είναι η διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Πολλά κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, πολυτελείς πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα διαθέτουν εκθέσεις φυτών όλο το χρόνο, επομένως δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιρίας να υποβάλετε εργασίες εσωτερικού χώρου σε τρέχουσες εταιρικές συμβάσεις εξωραϊσμού. Αυτή η ευκαιρία λειτουργεί επίσης για τοπικούς που εργάζονται σε θερμότερα κλίματα που δεν έχουν χειμερινή περίοδο εκτός εποχής, αλλά θέλουν να επεκταθούν με μια νέα υπηρεσία που χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες δεξιότητες.

Όσοι έχουν εμπειρία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων έχουν παρατηρήσει αυξημένο ενδιαφέρον για εγκαταστάσεις εσωτερικού χώρου για εταιρικούς πελάτες. Για παράδειγμα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια εργασίας από το σπίτι, πολλοί εργοδότες στρέφονται σε ζωντανούς τοίχους και φυτά εσωτερικού χώρου ως τρόπο να δημιουργήσουν ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον για να δελεάσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Τα οφέλη της εσωτερικής διακόσμησης είναι πολλά. Δεν είναι μόνο να ρίχνεις φυτά σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους. Τα εσωτερικά τοπία βοηθούν στην ομορφιά των εσωτερικών χώρων, καθαρίζουν τον αέρα και προσφέρουν ένα ήρεμο, φυσικό περιβάλλον. Παραδείγματα εσωτερικών χώρων περιλαμβάνουν επιδείξεις εορταστικών φυτών διακοπών, διακοσμητικά τοπία, υδάτινα στοιχεία εσωτερικού χώρου όπως σιντριβάνια και λίμνες και ζωντανούς τοίχους.

Ζωντανοί τοίχοι

Εσωτερικό τοπίο

(Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του LiveWall)

Για εκείνα τα έργα που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κάθετα, υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν λύσεις για την κατασκευή εγκαταστάσεων διαβίωσης εσωτερικού χώρου. Μια τέτοια εταιρεία είναι η LiveWall, τμήμα της Hortech, Inc., χονδρέμπορος πολυετών φυτών βιώσιμης καλλιέργειας με έδρα τη Nunica, MI. «Επειδή είμαστε μια εταιρεία φυτών, εστιάζουμε σε συστήματα που είναι υγιή και ασφαλή για τα φυτά», δηλώνει η Lori May, ειδικός πωλήσεων για τη LiveWall. «Τα συστήματά μας διαθέτουν όρθια κουτιά ζαρντινιέρας, άρδευση με εκπομπούς ψεκασμού ή σταγόνες ανάλογα με την εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο έναντι εσωτερικού και αποστράγγιση. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα φυτά είναι ευτυχισμένα.»

Πολλές από τις δεξιότητες που αξιοποιούνται για τον εξωραϊσμό εξωτερικών χώρων προσφέρονται καλά για εσωτερικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης άρδευσης, της αξιολόγησης της ποιότητας φωτός και της επιλογής φυτών. Επιπλέον, είναι σχετικά εύκολο να ρυθμίσετε τα συστήματα με βασικές δεξιότητες ξυλουργικής και τους οδηγούς συναρμολόγησης του LiveWall. Η May εξηγεί, «Δεν έχουμε πιστοποιημένους εγκαταστάτες γιατί οποιοσδήποτε ανάδοχος μπορεί να εγκαταστήσει τα συστήματά μας. Οι τοπιογράφοι είναι κατάλληλοι για την εγκατάστασή τους, ειδικά επειδή οι περισσότερες εγκαταστάσεις διαθέτουν άρδευση. Είναι μια φυσική εφαρμογή.” Ενώ πολλές λύσεις LiveWall χρησιμοποιούν άρδευση, το πότισμα με το χέρι είναι μια επιλογή. Η LiveWall προσφέρει επίσης λύσεις για υπαίθριες εγκαταστάσεις.

Έργα εσωτερικών χώρων προσγείωσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσγειώσετε αυτά τα έργα ζωντανών τοίχων και ο καθένας έχει τα πλεονεκτήματά του. Το πρώτο, και ίσως το πιο εύκολο, είναι να τα προωθήσετε σε τρέχοντες πελάτες. «Πολλά από τα συμβόλαιά μας για την υπαίθρια διαχείριση φυτών είναι για διαχειριστές ακινήτων, επομένως είμαστε σε θέση να πουλάμε διασταυρούμενα εσωτερικά τοπία με σχετική ευκολία», δηλώνει η Kathy Valentine, ιδιοκτήτρια της The Plant Professionals, μιας εταιρείας σχεδιασμού και συντήρησης εσωτερικού χώρου φυτών με έδρα το Lansing. , MI. „Είναι βολικό για εμάς και τους πελάτες μας επειδή είμαστε ήδη εκεί και κάνουμε δουλειά.“

Η δεύτερη επιλογή είναι η υποβολή προσφορών για έργα που έρχονται από στόμα σε στόμα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να στείλετε ένα σημείωμα ή να επικοινωνήσετε με εργολάβους και επαγγελματίες στο δίκτυό σας για να τους ενημερώσετε για τη νέα σας προσφορά και να εκφράσετε ενδιαφέρον για συνεργασία εάν και όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Η τρίτη επιλογή είναι να υποβάλετε προσφορά για έργα που προέρχονται από γενικούς εργολάβους στην περιοχή σας. «Πολλά από τα έργα μας έχουν να κάνουν με τη σχέση του πελάτη με τοπικούς εργολάβους», λέει η May. «Ορισμένοι τοπικοί μπορεί να ακούσουν για ένα εμπορικό έργο μέσω ενός γενικού εργολάβου που διαχειρίζεται την εγκατάσταση. Τους δίνει την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για την επιλογή, την εγκατάσταση και τη διαχείριση εγκαταστάσεων.»

Τέλος, αφού εγκαταστήσετε μερικές δομές LiveWall, μερικές φορές οι ευκαιρίες προέρχονται απευθείας από τον κατασκευαστή.

Η διατήρηση αυτών των συμβολαίων είναι σχετικά απλή, ανεξάρτητα από το εάν τα φυτά είναι ετήσια ή πολυετή. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα βασικό συμβόλαιο συντήρησης για την παρακολούθηση των επιπέδων υγρασίας, τη λίπανση, τον έλεγχο της υγείας των φυτών και την αντικατάσταση των φυτών όταν χρειάζεται. Επιπλέον, η διατήρηση εξαιρετικών αρχείων σχετικά με τις ρυθμίσεις του συστήματος νερού είναι το κλειδί για την υποστήριξη της υγείας και της μακροζωίας του ζωντανού τοίχου. «Επαναξιολογούμε τα συμβόλαιά μας σε ετήσια βάση», λέει ο Valentine. «Θα υπολογίσουμε πόσος χρόνος ξοδεύτηκε για εργασία, φυτοφάρμακα, αντικατάσταση φυτών κ.λπ. και θα στείλουμε μια επιστολή στους πελάτες μας με πρόταση για το επόμενο έτος». Όσο περισσότερους πράσινους τοίχους μπορείτε να πουλήσετε, τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενους λογαριασμούς στην επιχείρησή σας.

Συμβουλές από τους εγκαταστάτες Living Wall

Πάρτε το από τα άτομα που έχουν κάνει τη δουλειά στο παρελθόν—αν και η εγκατάσταση και η συντήρηση της εγκατάστασης είναι σχετικά απλές, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την υποβολή προσφορών για αυτά τα έργα.

Εσωτερικό τοπίο

Οι κατασκευές ζωντανών τοίχων μπορούν να είναι οριζόντιες ή κάθετες και μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις ανάγκες του πελάτη. (Φωτογραφία: Naylor Landscape Management)

«Ασχολούμαι με αυτή την έρευνα πριν δεσμευτώ σε έναν υποψήφιο πελάτη», τονίζει ο Valentine. «Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στο LiveWall είναι ότι έχουν έναν πολύ εμπεριστατωμένο ιστότοπο όπου μπορείτε να λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με την εγκατάσταση. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε φόρμες και λίστες ελέγχου για τη συνεχή εξυπηρέτηση αυτού του τοίχου.» Ωστόσο, η έρευνα δεν σταματά εκεί. Ο Valentine συνεχίζει, «Θα βγω στη βιομηχανία για να ρωτήσω για την εμπειρία των ανθρώπων με μια συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ρωτάμε την κοινότητα των συμμαθητών μας σχετικά με την ποιότητα του νερού, το φιλτράρισμα, τη σωλήνωση και άλλα βασικά σημεία προτού προχωρήσουμε».

Είναι σημαντικό να έχετε πλήρη έκταση των πιθανών προκλήσεων πριν από την κατάδυση σε μια εγκατάσταση. Ο Barney Naylor, ιδρυτής και πρόεδρος της Naylor Landscape Management, μιας εταιρείας εξωραϊσμού που εδρεύει στο Kalamazoo, MI, επαναλαμβάνει αυτό προσθέτοντας: «Νομίζω ότι με τα συστήματα άρδευσης ειδικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς φτάνει το νερό στον τοίχο. Εάν το φτιάχνετε, θα μπορούσατε να θυσιάσετε το κέρδος. Είναι καλύτερο να κάνετε σταθερή την τιμολόγησή σας λαμβάνοντας υπόψη κάτι τόσο απλό, όπως το από πού προέρχεται το νερό σας.“

Πρόσθετες προκλήσεις περιλαμβάνουν την πρόσβαση στο σύστημα. «Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους κανονισμούς του OSHA. Όταν εργάζεστε σε ύψος, καλύψτε τον εαυτό σας με τα κατάλληλα ικριώματα και σκάλες για να καλύψετε τις απαιτήσεις του OSHA», προτρέπει ο Naylor. «Έπρεπε να νοικιάσουμε αρκετά ικριώματα για να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια για την ομάδα μας κατά την εγκατάσταση. Αυτό ήταν ένα απροσδόκητο έξοδο, επειδή ήταν περισσότερο από ό, τι είχαμε αρχικά προϋπολογισμό. Λοιπόν, σκεφτείτε πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση στον τοίχο για να χτίσετε σε ύψος και εφαρμόστε τον στην προσφορά σας.»

Σχόλια από τους συνεισφέροντες έδειξαν ότι, ενώ τα περισσότερα μέρη του συστήματος είναι ελαφριά, μπορεί να είναι μακριά και επομένως δύσχρηστα. Επιπλέον, το να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες όλη την ημέρα είναι μια αναποτελεσματική χρήση χρόνου και ενέργειας.

Ομοίως, σκεφτείτε πώς θα συντηρήσετε τον τοίχο, ειδικά δεδομένου ότι είναι πιθανό να εκτελέσετε αυτήν την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες του πελάτη σας. «Ο πελάτης δεν θα θέλει να χτίζεις ένα ικρίωμα στη μέση του λόμπι του κάθε φορά που έρχεσαι για να σέρβις τον ζωντανό τοίχο του», λέει ο Valentine. «Δεν θέλουν να δουν τα παρασκήνια. θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του τοίχου με λίγες διακοπές. Προτείνουμε να έχετε πρόσβαση σε ανελκυστήρα για να κάνετε τη δουλειά.» Η αποκάλυψη και η κατανόηση των δαπανών που σχετίζονται τόσο με την εγκατάσταση όσο και με τη συντήρηση είναι σημαντική πριν ξεκινήσετε αυτήν την εργασία για να διασφαλίσετε ότι ο χρόνος, οι δεξιότητες και η προσπάθειά σας λαμβάνονται υπόψη και τιμολογούνται για να αποκομίσετε κέρδος.

Schreibe einen Kommentar