Δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου

Αντίστροφη όσμωση VS Ενεργού άνθρακα μονού σταδίου για ποιότητα νερού

Δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου, 17 Φεβρουαρίου 2015. Μέρος | ΕΝΑ |

Η ποιότητα του νερού είναι σημαντική όταν πρόκειται για την καλλιέργεια φυτών σε θερμοκήπια υδροπονίας, τη φροντίδα των ψαριών ή των λιμνών – και φυσικά την υγεία των ζώων σας. Εξάλλου, είμαστε σαν το 90% του νερού. Ο πλανήτης στον οποίο ζούμε είναι παρόμοιος στο ότι είναι κυρίως νερό. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του νερού μέσα ή στον πλανήτη είναι κατάλληλο για πόση. Και όταν πρόκειται για πολύ καθαρό και καθαρό νερό για την ανάπτυξη των φυτών και τη γενική υγεία, το ποσοστό που είναι διαθέσιμο φαίνεται να συρρικνώνεται γρήγορα.

Γιατί να καθαρίσετε το νερό για κήπους;

 • Το χλώριο και οι χλωραμίνες είναι φόνο. Τα βακτήρια είναι ευεργετικά για τις λίμνες και τους κήπους που έχουν αερόβιες συνθήκες (υπάρχει οξυγόνο) –απαραίτητο στη βιολογική κηπουρική και στην υδροπονία. Το χλώριο προορίζεται να σκοτώσει τα βακτήρια όταν προστίθεται στα αποθέματα νερού.
 • Ανεπιθύμητα Διαλυμένα Στερεά. Μέταλλα όπως ο μόλυβδος υπάρχουν και τα φυτά μπορούν να τα απορροφήσουν. Επιπλέον, ο υπερβολικός σίδηρος δεν είναι ασυνήθιστος και εμφανίζεται με μορφές που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα φυτά σας και μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες θρεπτικών συστατικών, βλάπτοντας τις καλλιέργειες. Γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο να βρίσκουμε ανεπιθύμητες φαρμακευτικές ενώσεις σε ορισμένα αποθέματα νερού. Το φθόριο είναι επίσης αμφιλεγόμενο.
 • Παθογόνα. E.Coli και παρόμοια. Συνιστάται ένα πλήρες σύστημα καθαρισμού νερού για τέτοιου είδους πράγματα – συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης υπεριώδους (UV) ή όζοντος (O3).

Ο καθαρισμός νερού με αντίστροφη όσμωση είναι μια διαδικασία 3 σταδίων και θεωρείται η πιο αποτελεσματική. Συγκριτικά, ένα σύστημα καθαρισμού ενεργού άνθρακα ενός σταδίου μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα ή την πιθανότητα να εισέλθουν επιβλαβείς ουσίες στην καλλιέργεια ή στο σπίτι σας μέσω της παροχής νερού. Και οι δύο τύποι φίλτρων είναι από Συστήματα Υδρολογικού Καθαρισμού.

Καθαρισμός αντίστροφης όσμωσης:

Σύστημα φίλτρου stealth 200 ro

Μας αρέσει:
-super purification–>σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ακαθαρσίες
-Τα φίλτρα διαρκούν εύλογο χρονικό διάστημα
-αξιόπιστος
Δεν μας αρέσει:
– χαμηλότεροι ρυθμοί συλλογής (200 γαλόνια την ημέρα)
-Υπάρχουν λύματα, από 2:1 έως 4:1

Καθαρισμός άνθρακα ενός σταδίου:

gro πράσινο φίλτρο νερού

Μας αρέσει:
-φτηνός
-μειώνει το χλώριο και τις χλωραμίνες
-δεν υπάρχουν λύματα για διαχείριση
ΑΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:
-Λιγότερες ακαθαρσίες απομακρύνονται από το νερό

Τώρα για τη δοκιμή μας για το υδροπονικό φίλτρο νερού θερμοκηπίου. Τα συστήματα καθαρισμού του νερού θα δοκιμαστούν σε πανομοιότυπες καλλιέργειες Lacinato Kale που καλλιεργήθηκαν με υδροπονία που σπάρθηκαν απευθείας σε καθένα από τα πανομοιότυπα συστήματα Under Current PRO από Τρέχων Πολιτισμός που λειτουργούν σε θερμοκήπιο ελεγχόμενο από το κλίμα που χρησιμοποιεί συμπληρωματικό φωτισμό ανάπτυξης HPS τους χειμερινούς μήνες.

Στη δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου, ακολουθεί το ΙΔΙΟ:

 • Μέγεθος, τύπος, διάταξη και σχεδιασμός συστήματος Water Culture
 • Αερισμός, βάθος, θερμοκρασία και κυκλοφορία του θρεπτικού διαλύματος
 • Καθημερινή χειροκίνητη μέτρηση και ρύθμιση των επιπέδων pH
 • Συμπληρώστε με γλυκό νερό μέσω βαλβίδας πλωτήρα όπως χρησιμοποιείται από τις καλλιέργειες
 • ένταση φωτισμού (σύστημα φωτισμού καλλιεργειών PL-2000) και διάρκεια
 • Κυκλοφορία αέρα
 • Θερμοκρασία ημέρας/νύχτας
 • Υγρασία
 • Επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα
 • Βρύση ακατέργαστου νερού, περίπου 0,35 EC, μυρίζει χλώριο και πιθανώς χλωραμίνες
 • Σύστημα αποθήκευσης και διανομής καθαρού νερού (χωρητικότητας 150 Gal US)
 • Τύπος λιπάσματος και ποσοστά εφαρμογής
 • Θερμοκρασίες νερού & θρεπτικών διαλυμάτων
 • Αγάπη

Στη δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου, δείτε τι είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ:

 • Σύστημα φιλτραρίσματος νερού: Αντίστροφη ώσμωση VS Ενεργός άνθρακας ενός σταδίου για την ποιότητα του νερού
 • Η συνολική EC στα συστήματα UC PRO θα ποικίλλει ελαφρώς – ΜΟΝΟ με βάση την ποιότητα του νερού, οι ρυθμοί τροφοδοσίας είναι οι ίδιοι (250 ml ea Μέρος Α & Β Καλλιεργημένα Διαλύματα VEG ανά 100 Γκαλ ΗΠΑ)

Χθες, στις 16 Φεβρουαρίου 2015, κάναμε την πρώτη, και ελπίζουμε τη μοναδική, αλλαγή δεξαμενής για να ρυθμίσουμε το σύστημα δοκιμής RO. Σήμερα, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία με το νερό που γεμίσαμε και αποθηκεύσαμε για να ζεσταθεί με το σύστημα φίλτρου άνθρακα Single Stage. Φτιάξαμε ένα σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τα πραγματικά συστήματα δοκιμών, τα φυτά, τα υλικά και τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη. Αυτό είναι ΜΕΡΟΣ | ΠΡΩΤΟ |.


Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα και ελέγξτε μας καθημερινά στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας. Φωτογραφίες και βίντεο στο Youtube παρακάτω:


υδροπονική πλευρά θερμοκηπίου β

υδροπονική πλευρά θερμοκηπίου α

uc pro reservoir

αποθήκευση νερού θερμοκηπίου

σωλήνας πλήρωσης δεξαμενής

πλήρωση δεξαμενής υδροπονίας


Δοκιμή υδροπονικού φίλτρου νερού θερμοκηπίου, 3 Μαρτίου 2015. Μέρος | ΔΥΟ |

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Οι διαφορές μεταξύ της διήθησης νερού θερμοκηπίου ενός σταδίου (ενεργός άνθρακας) και της αντίστροφης όσμωσης σε RDWC (ανακυκλοφορία βαθιάς καλλιέργειας νερού) που καλλιεργήθηκε Kale (sp. lacinato) έγιναν εμφανείς πολύ γρήγορα. Διαπιστώθηκε ότι δεν θα υπήρχε κανένα όφελος από τη συνέχιση των τελευταίων δύο εβδομάδων στο πείραμα, όπως περιγράφεται παραπάνω και παρουσιάζεται στο σύντομο βίντεο. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος θέρμανσης και φωτισμού του θερμοκηπίου, ακόμη και κατά τους μεταγενέστερους και πιο ήπιους χειμερινούς μήνες όπου το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όσο στα μέσα του χειμώνα (Ιανουάριος), ήρθε η ώρα να περιοριστεί το πείραμα και να φανούν τα αποτελέσματα.

Στην αρχή της δοκιμής θεωρήθηκε ότι οι διαφορές θα ήταν πιο μικρές και απαιτούσαν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για να γίνουν πιο εμφανείς, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε ότι ισχύει. όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και λεζάντες.

Η διήθηση άνθρακα μονού σταδίου για χωματόκηπους έχει αποδειχθεί επαρκής με βάση τις συμβατικές επιδόσεις μας σε εξωτερικούς χώρους, Ωστόσο, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκηπίου όπου χρησιμοποιούνται συστήματα καλλιέργειας RDWC η διαφορά στην υγεία και την απόδοση των καλλιεργειών είναι πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί, και ως εκ τούτου ελήφθη η απόφαση να βελτιωθεί η απόδοση διήθησης υδροπονικού νερού θερμοκηπίου RO, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερα απόβλητα και επομένως υψηλότερος βαθμός σκοπιμότητας σε εφαρμογές φυτικής παραγωγής από άποψη οικολογίας και οικονομίας. Αντίθετα, ερευνήθηκε και εφαρμόστηκε επίσης μια απόφαση για την προσθήκη ενός πρόσθετου σταδίου διήθησης νερού για τη βελτίωση της τελικής ποιότητας του νερού σε ένα φιλτράρισμα νερού «χωρίς απόβλητα» για χρήση σε υδροπονικό θερμοκήπιο.


Κάντε κλικ | ΕΔΩ | για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τρόπους βελτίωσης του υδροπονικού φιλτραρίσματος νερού θερμοκηπίου για εξοικονόμηση κόστους και οικολογίας


φίλτρο νερού άνθρακα kale υγεία των φυτών

αυτό το υδροπονικό σύστημα RDWC χρησιμοποίησε διήθηση άνθρακα ενός σταδίου για το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την ανάμειξη του θρεπτικού διαλύματος – τα φυτά έδειξαν ορατή διαφορά μέσα σε ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ έναντι του συστήματος που χρησιμοποιεί φιλτραρισμένο νερό RO

ro νερό λάχανο υγεία φυτών

Αυτό το υδροπονικό σύστημα RDWC αναπτύσσει υγιές Lacinato Kale με φιλτραρισμένο νερό RO που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη του θρεπτικού διαλύματος.

προβλήματα του φυτού λάχανου στην ποιότητα του νερού

Ενώ όλες οι άλλες συνθήκες παρέμειναν ίσες, η διήθηση νερού σε ένα στάδιο αποδείχθηκε λιγότερο αποτελεσματική – παρόλο που η πηγή ακατέργαστου νερού θα μπορούσε να περιγραφεί ως «οριακή» (όχι και τόσο κακή) στην αρχή. Η ποιότητα μετράει όταν πρόκειται για το νερό και την υγεία των καλλιεργειών. Σημειώστε τις χλωρωτικές περιοχές που αναπτύσσονται στο φύλλωμα του Kale (αυτό δεν συνέβη σε φυτά που καλλιεργήθηκαν με φιλτραρισμένο νερό με RO)

Ετικέτες: υδρολογικό, υδροπονικό θερμοκήπιο, υδροπονικά φίλτρα νερού, θερμοκήπια υδροπονίας, rdwc

Leave a Reply

Your email address will not be published.