Ατελείωτες Μορφές – Φυτική Συζήτηση

0
Ατελείωτες Μορφές – Φυτική Συζήτηση

Δημοσιεύτηκε στο Garden News στις 19 Ιουλίου 2019, από το Plant Talk

Ο Matthew C. Pace, Ph.D., είναι Βοηθός Επιμελητής στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης.


Φωτογραφία λουλουδιώνΕστιάζοντας σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και απειλούμενα είδη φυτών της Γης, η NYBG ηγείται ενός δικτύου 17 συνεργαζόμενων ερευνητικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ που θα ψηφιοποιήσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια διατηρημένα δείγματα φυτών τα επόμενα τρία χρόνια για να κάνουν αυτόν τον ανεκτίμητο επιστημονικό πόρο εύκολα διαθέσιμο στο διαδίκτυο για να φυτέψουν και ερευνητές διατήρησης, φοιτητές και το ευρύ κοινό.

Το έργο, «Ψηφιοποίηση «ατελείωτων μορφών»: Διευκόλυνση της έρευνας σε απειλούμενα φυτά με ακραίες μορφολογίες», θα επικεντρωθεί σε 15 οικογένειες φυτών που περιέχουν είδη που είναι σαρκοφάγα ή χυμώδη ή που αναπτύσσονται σε άλλα φυτά, γνωστά ως επίφυτα. Μεταξύ των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ειδών που περιλαμβάνονται στο έργο είναι τόσο εμβληματικά και ασυνήθιστα φυτά όπως η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης, ο γιγαντιαίος κάκτος saguaro και η άφυλλη ορχιδέα-φάντασμα της νότιας Φλόριντα. Όλα τα είδη του έργου εμφανίζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξαιρετικά ποικίλους τύπους προσαρμογών που τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν σε ακραία περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των ερήμων, των τροπικών τροπικών δασών και των φτωχών σε θρεπτικά συστατικά τυρφώνων. Πολλά από αυτά τα φυτά μπορεί να είναι δύσκολο να μελετηθούν στη φύση και να αντιμετωπίσουν αυξημένες απειλές διατήρησης ενόψει της ταχείας περιβαλλοντικής αλλαγής.

Το έργο «Endless Forms» πήρε το όνομά του από την ολοκλήρωση της εμβληματικής εργασίας του Charles Darwin το 1859 σχετικά με την εξέλιξη. Για την προέλευση των ειδών: «Από μια τόσο απλή αρχή, οι ατελείωτες μορφές οι πιο όμορφες και οι πιο υπέροχες έχουν εξελιχθεί και υπάρχουν».

Το „Endless Forms“ υποστηρίζεται από επιχορήγηση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών ύψους σχεδόν 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κύριοι ερευνητές που ηγούνται του έργου είναι ο Matthew C. Pace, Ph.D., Assistant Curator του NYBG’s William and Lynda Steere Herbarium, και η Barbara M. Thiers, Ph.D., Αντιπρόεδρος και η Patricia K. Holmgren Διευθύντρια του Steere Συλλογή ξηρών βοτάνων. Μεταξύ των άλλων συνεργαζόμενων ιδρυμάτων είναι ο Βοτανικός Κήπος του Μιζούρι, η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Μπέρκλεϋ, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σικάγο.

Το Steere Herbarium κατέχει περίπου 280.000 σαρκοφάγα, χυμώδη και επιφυτικά δείγματα, μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο. Πολλά από αυτά τα δείγματα ανήκουν σε κρίσιμα απειλούμενα είδη που συλλέχθηκαν τους τελευταίους τρεις αιώνες, συχνά από περιοχές όπου είναι τώρα δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να διεξαχθεί νέα έρευνα πεδίου. Εξαιτίας αυτού, τα δείγματα βοτάνων αποτελούν ένα απαράμιλλο παράθυρο στο παρελθόν, καθώς και ένα κρίσιμο μέσο για την κατανόηση του μέλλοντος της βιοποικιλότητας.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά ως μέρος του τεύχους Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 του Garden Newsτο εποχικό ενημερωτικό δελτίο της NYBG. Για περαιτέρω ανάγνωση, δείτε το τεύχος στο Διαδίκτυο και ανακαλύψτε ένα δείγμα ιστοριών σχετικά με τρέχοντα προγράμματα και εγχειρήματα στο Garden.

Schreibe einen Kommentar