Ανασκόπηση Nido Pro Hydroponic Automation

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Ανασκόπηση Nido Pro Hydroponic Automation

Έξυπνη Δοσολογία Θρεπτικών & Περιβαλλοντικός Έλεγχος

Στην ανασκόπηση του Nido Pro Hydroponic Automation του Grozine, περάσαμε περίπου ένα χρόνο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας το σύστημα υδροπονικού αυτοματισμού Nido Pro (Nido ONE) σε συνθήκες υδροπονικού θερμοκηπίου ελεγχόμενου περιβάλλοντος.

Η διεπαφή είναι εύκολη στην εμφάνιση και όχι συντριπτική, ακόμη και σε μικρότερη οθόνη όπως ένα κανονικό έξυπνο τηλέφωνο. Με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης μπορείτε να κοιτάξετε πίσω από τις κουρτίνες για μια ποικιλία τμημάτων για εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία και έλεγχο για VPD, pH, TDS/EC, θερμοκρασία και υγρασία.

Το Nido Pro προορίζεται για λειτουργία υδροπονικών συστημάτων μικρής έως μεσαίας κλίμακας, ωστόσο, μπορεί να προσαρμοστεί για μεγαλύτερα συστήματα, χωρητικότητας ρεζερβουάρ έως 2500L. Σημειώστε ότι τα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια συμπυκνώματος μπορούν να αντικατασταθούν για να αντλούν απευθείας από τις υπάρχουσες μεγαλύτερες κανάτες ή βαρέλια με θρεπτικά συστατικά και ρυθμιστικές ουσίες χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες και τα μπεκ Nido Pro.

Ανασκόπηση Nido Pro Hydroponic Automation, Βασικές δοκιμές και παράμετροι λειτουργίας:

Έλεγχος pH

Συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά

Παρακολούθηση θερμοκρασίας ταμιευτήρα

Ειδοποιήσεις χαμηλής στάθμης νερού

Παρακολούθηση θερμοκρασίας & υγρασίας περιβάλλοντος ανάπτυξης

Διάγραμμα ελλείμματος πίεσης ατμών VPD

Σημείωση, τα έξυπνα βύσματα που περιλαμβάνονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο συσκευών ή επαφών για πλήρη περιβαλλοντικό έλεγχο ή διαχείριση νερού χρησιμοποιώντας την έξυπνη διεπαφή – δεν τα έχουμε δοκιμάσει ακόμα, αλλά αναμένουμε ότι λειτουργούν εξαιρετικά.

Πρόσθετη σημείωση: Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε ήταν Nido Pro BETA.

Αποκτήστε την εφαρμογή σε δείγμα διεπαφής (Mac ή Android) ΕΔΩ

Τι διαφορετικό έχει το Nido Pro έναντι άλλων ελεγκτών και δοσομετρητών θρεπτικών ουσιών;

Στην ανασκόπηση υδροπονικού αυτοματισμού Nidro Pro, διαπιστώσαμε ότι το σύστημα είναι πολύ εξελιγμένο, ενώ παραμένει πολύ φιλικό προς τον χρήστη – η σύνδεση με το έξυπνο τηλέφωνο ή τη συσκευή σας και η έναρξη λειτουργίας χρειάστηκαν λίγα λεπτά και απλώς πατώντας μερικά κουμπιά για να συνδεθείτε στο δίκτυο Nido Pro. παρέχεται.

Η διεπαφή είναι εύκολη στην εμφάνιση και όχι συντριπτική, ακόμη και σε μικρότερη οθόνη όπως ένα κανονικό έξυπνο τηλέφωνο. Με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης μπορείτε να κοιτάξετε πίσω από τις κουρτίνες για μια ποικιλία τμημάτων για εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία και έλεγχο για VPD, pH, TDS/EC, θερμοκρασία και υγρασία.

Αντί να βάλετε το Nido Pro στη δεξαμενή σας, συνδέετε τη δεξαμενή σας ή το σύστημα ανάπτυξης με το ίδιο το Nido Pro. Το κιτ συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα κομμάτια και υδραυλικό υλικό για να κάνετε στεγανές συνδέσεις – χρειάζεστε απλώς το δικό σας τρυπάνι.

Το Nido Pro κυκλοφορεί ένα δείγμα του θρεπτικού σας διαλύματος περιοδικά μόνο του ή μπορείτε να πατήσετε για να δείτε ένα δείγμα σε πραγματικό χρόνο και να ενεργοποιήσετε την αντλία για να τραβήξετε το υδροπονικό σας θρεπτικό διάλυμα στην εσωτερική σφραγισμένη δεξαμενή του Nido Pro όπου pH, TDS/EC και διάλυμα ελέγχεται η θερμοκρασία. Εάν κάποια από τις παραμέτρους δεν πληρούνται στα σημεία ρύθμισης που προσαρμόζονται εύκολα, οι δοσομετρητές λειτουργούν και προσθέτουν θρεπτικά συστατικά ή ρυθμιστές pH από τις τέσσερις διαθέσιμες θύρες εισαγωγής για συμπυκνώματα. Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναλογίες που προστίθενται ξεχωριστά για να δημιουργήσετε συγκεκριμένες τελικές δυνάμεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σε οποιοδήποτε σύστημα δοσολογίας δεν συνιστάται η προσθήκη πολύ καθαρών μορφών ισχυρών οξέων ή βάσεων, δηλαδή πρέπει να αραιώνονται. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μπορείτε να πείτε στο Nido Pro με ποιες συγκεντρώσεις εργάζεστε και θα λειτουργήσει ανάλογα. Εξυπνος!

Ποιότητα κατασκευής Nido Pro

Είναι ωραίο όταν η φόρμα συνδυάζεται με τη λειτουργία και το Nido Pro χτυπά το σημάδι στο τμήμα εμφανίσεων. Κατασκευασμένο στην Ιταλία, υπάρχει προσοχή στη συνολική ροή του σχεδιασμού. Το Nido Pro φαίνεται και λειτουργεί σαν μια μηχανή κορυφαίας απόδοσης.

Το Nido Pro φαίνεται να κλίνει προς το χόμπι του να κατασκευάζει καλλιεργητή κλίμακας που αναζητά βελτιωμένα αποτελέσματα επιτυγχάνοντας αυστηρότερο έλεγχο και εναρμόνιση του υδροπονικού περιβάλλοντος. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας που παρέχεται είναι ακριβής, αν και η απόσταση δεν προορίζεται για μεγάλες διαδρομές, όπως συμβαίνει με τη θέση της μονάδας Nido Pro. πρέπει να διατηρείται πολύ κοντά στη δεξαμενή ή το σύστημα ανάπτυξης. Είναι πιθανό να είναι διαθέσιμοι μεγαλύτεροι ανιχνευτές – τα άτομα στο Nido Pro απαντούν πολύ γρήγορα για βοήθεια με οποιαδήποτε ερώτηση ή ερώτηση.

Εφαρμογή και διεπαφή Nido Pro

Δεν χρειάστηκε ποτέ να αποκτήσουμε πρόσβαση σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή για να ρυθμίσουμε ή να λειτουργήσουμε το σύστημα – ήμασταν σε λειτουργία μετά την εγκατάσταση του Nido Pro μέσα σε λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της εφαρμογής, στην περίπτωσή μας ένα iPhone.

Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής λογισμικού για να προβάλετε ή να ελέγξετε εξ αποστάσεως τον κήπο σας – ένα μεγάλο πλεονέκτημα με εμάς. Επίσης, δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο τοπικό σας δίκτυο WiFi. Εφόσον έχετε δεδομένα στο τηλέφωνό σας, απλώς πατήστε το εικονίδιο και δείτε μια οθόνη σε πραγματικό χρόνο ή έναν πίνακα ελέγχου για την υδροπονική σας εγκατάσταση – μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις κάμερες προαιρετικά.

Nido Pro Ακρίβεια & Αξιοπιστία

Στην ανασκόπηση υδροπονικού αυτοματισμού Nido Pro που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, όταν λειτουργούσαμε, χάσαμε την επαφή με το Nido Pro μόνο σε μερικές περιπτώσεις, οι οποίες σχετίζονταν περισσότερο με δυσλειτουργίες του δικού μας δικτύου παρά με αυτές του Nido Pro. Ωστόσο, υπάρχει ένα μάθημα εκεί: όταν βασίζεστε στον αυτοματισμό, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να υπολογίζετε στο δίκτυο και το τροφοδοτικό που τον υποστηρίζει.

Οι περιβαλλοντικές αναγνώσεις και τα γραφήματα ήταν επί τόπου – το VPD (έλλειμμα πίεσης ατμών) ήταν ένα ενδιαφέρον και πολύτιμο εργαλείο για να λάμψει κανείς, ειδικά όταν λειτουργούσε ως ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκηπίου.

Λάβαμε ειδοποιήσεις όταν η στάθμη του νερού μας έπεσε κάτω από το προκαθορισμένο όριο καθώς και όταν τελείωσε το ρυθμιστικό pH στο δοχείο συμπυκνώματος.

Σημείωση, δεν χρησιμοποιούσαμε τα έξυπνα βύσματα κατά την αναθεώρησή μας

Θα δοκιμάσουμε περαιτέρω το κιτ πρόσθετου αυτήν την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο για να αντλήσουμε συμπύκνωμα απευθείας από κανάτα ή δοχεία αντί να χρησιμοποιήσουμε τα τέσσερα μικρότερα μπουκάλια συμπυκνώματος που παρέχονται – ναι, πιστεύουμε ότι το Nido Pro είναι «φύλακας» για το σύστημα RDWC μας. Είχαμε μια μικρή διαρροή με ένα από τα μπουκάλια συμπυκνώματος που παρέχονται, ωστόσο, το προνόμιο δοκιμής ενός συστήματος Beta σημαίνει ότι ορισμένα από τα εξαρτήματα είναι “one offs”, π.χ. εκτυπωμένα 3-D. τυπικά όλα ξεκαθαρίζονται στα τελικά μοντέλα παραγωγής.

Nido Pro & Crop Production

Εάν μεγαλώνετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πραγματικά αφεντικά και κριτές είναι τα φυτά. Ως καλλιεργητής, μπορεί να σας αρέσει η ιδέα του αυτοματισμού που σας εξοικονομεί χρόνο. Και ενώ το Nido Pro σας εξοικονομεί χρόνο, το πραγματικό όφελος είναι οι βελτιώσεις στην υγεία των φυτών, την ποιότητα των καλλιεργειών και τις αποδόσεις.

Η καλή διαχείριση των θρεπτικών ουσιών, είτε με το χέρι είτε με μηχανή, θα συμβάλει σε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και καλύτερη ανάπτυξη των καλλιεργειών. Εκεί που κερδίζει το Nido Pro είναι το γεγονός ότι δεν κοιμάται ποτέ. Με συνεχή δειγματοληψία και παρακολούθηση των προκαθορισμένων επιπέδων σας και κάνοντας τις σωστές προσαρμογές καθώς τα πράγματα αλλάζουν με την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών ή τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τα φυτά σας έχουν αδιάκοπη πρόσβαση στη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών και στα σωστά επίπεδα pH – μπορείτε να προγραμματίσετε και να διατηρήσετε ποικιλία χρονοδιαγραμμάτων, που αντιμετωπίζουν όλες τις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης με μεγάλη ακρίβεια – όλα αυτά οδηγούν σε ισχυρότερα φυτά και βαρύτερες αποδόσεις. Αποφεύγοντας τις μεγάλες διακυμάνσεις του pH, της αλατότητας και των επιπέδων νερού, οι καλλιεργητές μπορούν να αποφύγουν πιο εύκολα κοινά προβλήματα στις καλλιέργειες.

Στην κριτική μας για τον υδροπονικό αυτοματισμό Nido Pro καλλιεργήσαμε μια καλλιέργεια γλυκών πιπεριών (Κοκκινοπίπερο) στο τελευταίο μας μοντέλο Under Current RDWC system. Ήμασταν εντυπωσιασμένοι με τα αποτελέσματα – ειδικά δεδομένου ότι ήταν κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες (ουρά για αυτοματισμούς) και ήταν η πρώτη μας προσπάθεια με την Peppers σε αυτό το σύστημα.

Ανασκόπηση Nido Pro Hydroponic Automation

Εταιρία: Nest Pro (nidopro.com)

Συσκευή: Nido One

Τιμή: 1290 ευρώ ΕΔΩ

Τι μας αρέσει:
  • Εύκολο στη ρύθμιση και λειτουργία
  • Εξελιγμένη λειτουργία, εύκολη στην πλοήγηση
  • Αξιόπιστος
  • Πολύ ακριβείς αισθητήρες και δοσομετρητές
  • Όμορφα χτισμένο και αρκετά στιβαρό για συνθήκες θερμοκηπίου
  • Οι δεξαμενές συμπυκνώματος μπορούν να αντικατασταθούν με συνδέσεις εύκαμπτων σωλήνων για να αντληθούν απευθείας από μεγαλύτερα δοχεία ή κανάτες
Οχι τόσο πολύ:
  • Μεγαλύτεροι περιβαλλοντικοί αισθητήρες θα ήταν ωραίοι, αν και πιθανότατα διατίθενται προαιρετικά
  • Αν και η τιμή μπορεί να φαίνεται υψηλή σε ορισμένους, είναι στην πραγματικότητα πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους δοσομετρητές και περιβαλλοντικούς ελεγκτές που προσφέρουν λιγότερη πολυπλοκότητα και επιλογές σε σχέση με το Nido One.

Ετικέτες: αυτοματισμός δωματίου ανάπτυξης, υδροπονικό σύστημα δοσομέτρησης, Υδροπονία, αυτοματισμός υδροπονίας, nido pro, nidopro

Leave a Reply

Your email address will not be published.