άλμη, παντζάρια και άλλες λιχουδιές για την Ημέρα των Ευχαριστιών

1
άλμη, παντζάρια και άλλες λιχουδιές για την Ημέρα των Ευχαριστιών
image_pdf

Οι πιθανότητες είναι ότι θα γίνει πολλή συζήτηση για την άλμη αυτή την εβδομάδα. Και ενώ οι περισσότερες συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο αλάτισμα της γαλοπούλας, οι τοπιογράφοι στη διαχείριση του χιονιού σκέφτονται την άλμη λίγο διαφορετικά.

Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως α προεπεξεργασία για δρόμους πριν από ένα χειμερινό καιρικό γεγονός, η άλμη είναι ένα διάλυμα νερού και αλατιού με ένα τρίτο συστατικό που ρίχνεται μέσα για να βοηθήσει την άλμη να κολλήσει στην επιφάνεια του δρόμου. Αυτό που είναι αυτό το τρίτο συστατικό έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα —και μερικές φορές χιουμοριστική— αντανάκλαση της γεωγραφικής περιοχής στην οποία χρησιμοποιείται. Σε μια αναζήτηση για οικονομικά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις, οι συνταγές άλμης έχουν καταλήξει να περιλαμβάνουν όλα τα είδη υποπροϊόντων από τη βιομηχανία τροφίμων, μερικά από τα οποία μπορεί να κοσμούν τραπέζια την Πέμπτη.

Οι αναφορές για συνταγές άλμης από το 2014 περιλαμβάνουν υποπροϊόντα οινοποίησης στην Αργεντινή. υποπροϊόντα τυριού στο Ουισκόνσιν. πατάτες στο Τενεσί? χυμός τουρσί στο Νιου Τζέρσεϋ? μελάσα στο Μέιν και το Νιου Χάμσαϊρ. και χυμό τεύτλων στην Πενσυλβάνια, την Ιντιάνα, το Οχάιο και τη Βόρεια Ντακότα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ο χυμός τεύτλων είχε την πιο «κολλητική» δύναμη όλα αυτά τα χρόνια.

Στην Ουάσιγκτον, η φετινή District Snow Team αποτελείται από 882 υπαλλήλους, ένα στόλο 296 οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων 120 βαρέων άροτρων, 100 ελαφρών άροτρων και 46 άροτρων 100% βιοντίζελ), 42.000 τόνους αλατιού, 8500,00 γαλόνια και 860000 γαλόνια ωμού χυμού τεύτλων. (Σύμφωνα με α άρθρο 2015 στην Washington Post, η συνταγή περιλαμβάνει 23% αλάτι, 62% νερό και 15% χυμό τεύτλων. Ο χειμώνας του 2014/15 απαιτούσε 25.000 γαλόνια χυμού τεύτλων, ένα στοιχείο προϋπολογισμού περίπου 40.000 $.)

Το Washington DPW συμμετέχει επίσης σε ένα πιλοτικό έργο για την αξιολόγηση του οξικού ασβεστίου μαγνησίου ως εναλλακτική λύση στο αλάτι, το οποίο μπορεί να είναι τοξικό για την υδρόβια ζωή και να βλάψει τις υποδομές.

«Ο δήμαρχος Bowser έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος προτεραιότητα για την πόλη μας», δήλωσε ο διευθυντής του DOWW Tommy Wells. «Εκτιμώ τη συνεργασία της εταιρείας μου με την DPW για την πιλοτική εφαρμογή νέων φιλικών προς το περιβάλλον προσεγγίσεων για τη διατήρηση των δρόμων μας ασφαλείς αυτόν τον χειμώνα, προστατεύοντας παράλληλα τις σημαντικές πλωτές οδούς μας».

Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα παντζάρια και την άλμη από το Υπουργείο Μεταφορών του Μιζούρι:.

 • Το ζαχαρότευτλο χρησιμοποιείται για την παρασκευή επιτραπέζιας ζάχαρης, καθώς και για τη διατροφή των βοοειδών.
 • Το προϊόν που χρησιμοποιούμε είναι υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής της επιτραπέζιας ζάχαρης. Είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζύμωσης που εξάγει τους κρυστάλλους ζάχαρης, αφήνοντας πίσω το χυμό.
 • Ο χυμός τεύτλων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις διαβρωτικές ιδιότητες του αλατιού που εφαρμόζεται στους δρόμους.
 • Το κόστος του χυμού τεύτλων είναι σχετικά το ίδιο με το ασβέστιο στα 1,70-1,85 $ ανά γαλόνι.
 • Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα 80% αλατιού άλμης και 20% χυμού τεύτλων στις περισσότερες περιοχές.
 • Ο χυμός τεύτλων και η άλμη αλατιού θα λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες που πλησιάζουν το μηδέν, αλλά με την προσθήκη ασβεστίου μπορούμε θεωρητικά να επιτύχουμε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία πριν συμβεί το πάγωμα.
 • Αποθηκεύουμε περίπου 30.000 γαλόνια μίγματος χυμού τεύτλων/άλμης για να χρησιμοποιηθούν αμέσως.
 • Ο χυμός τεύτλων χρειάζεται πραγματικά αλατόνερο για να λιώσει τον πάγο.
 • Στους 30˚, ένα κιλό αλάτι θα λιώσει 46,3 λίβρες πάγου, αλλά στο 0˚ το ίδιο κιλό αλάτι θα λιώσει μόλις 3,7 λίβρες πάγου.
 • Η κανονική άλμη με βάση το νερό λειτουργεί καλά μέχρι τους 25˚.
 • Ο χυμός τεύτλων προστίθεται στο μείγμα μεταξύ 25˚ και 5˚.
 • Χλωριούχο ασβέστιο προστίθεται στο μείγμα μεταξύ 5˚ και -10˚. Για να δείτε περισσότερο άρθρο από το Plow®, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar